Veolia bundelt haar krachten met het voedselinitiatief van de Ellen MacArthur Foundation om het wereldwijde agrovoedselsysteem opnieuw op te bouwen.

De Ellen MacArthur Foundation lanceert een nieuw initiatief op het Eat Forum Food in Stockholm, Zweden, om het wereldwijde agro-voedselsysteem opnieuw te definiëren. Dit initiatief, waarmee Veolia haar krachten bundelt, brengt grote steden en multinationals samen om oplossingen te ontwikkelen voor de circulaire economie om klimaatverandering, gezondheids- en verontreinigingsproblemen en het verlies aan biodiversiteit in verband met het huidige voedselsysteem te bestrijden. Londen, New York en São Paulo zullen drie jaar lang levensgrote demonstraties geven van het herontwerp van van de lokale voedselketen.  

De Ellen MacArthur Foundation lanceert een nieuw initiatief op het Eat Forum Food in Stockholm, Zweden, om het wereldwijde agro-voedselsysteem opnieuw te definiëren.

De voedselproductie is verantwoordelijk voor bijna een kwart van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. En slecht beheerde bemesting verhoogt de lucht-, bodem- en watervervuiling. Het initiatief van de Ellen MacArthur Foundation is baanbrekend: dankzij de medewerking van grote steden en multinationals zullen oplossingen voor de circulaire economie worden ingezet, in overeenstemming met de aanbevelingen van het rapport "Cities and circular economy for food "*. Deze oplossingen zijn gebaseerd op drie principes:

  1. Voedingsmiddelen regeneratief produceren, en waar mogelijk lokaal, om de kwaliteit van het milieu te herstellen in plaats van het milieu aan te tasten.
     
  2. Haal het meeste uit voedingsmiddelen door voedsel in een circulaire economie te telen en te verwerken en gebruik te maken van bijproducten en organisch materiaal om de gezondheid van de bodem te verbeteren.
     
  3. Producten produceren en op de markt brengen die gezonder en duurzamer zijn.

Lees het hele bericht (Engels) op Veolia.com

 

Tegen 2040 zal het voeden van 9 miljard mensen wereldwijd een van onze grootste uitdagingen zijn. We kunnen een beter voedselsysteem creëren door een beter gebruik van hulpbronnen. Dit vereist een overgang naar een circulaire economie, vooral in steden, waar 80% van het voedsel in 2050 zal worden geconsumeerd. Het omzetten van organisch afval in compost, kunstmest of bio-energie zijn circulaire oplossingen die vandaag de dag kunnen worden opgeschaald.
ANTOINE FRÉROT
CEO OF VEOLIA