WAT IS ECOLOGISCHE TRANSFORMATIE?
Ecologische transformatie houdt voor ons in: ervoor zorgen dat de vooruitgang van de mens en bescherming van het milieu hand in hand gaan.
Dat betekent dus dat we, om de ecologische transformatie te bereiken, onze productie- en consumptiepatronen moeten aanpassen, verbeteren en prioriteit moeten geven aan de verduurzaming van deze patronen. Dat doen we door ecologie voor te zetten in onze processen, oplossingen en vooral onze manier van denken.
Bij Veolia werken we voortdurend aan de ontwikkeling en verbetering van zowel nieuwe als bestaande oplossingen in een poging om oplossingen te bieden voor grote problemen, van en voor onze stakeholders: lokale overheden, fabrikanten, de samenleving, werknemers, enz.
DE VIER PIJLERS VAN ECOLOGISCHE TRANSFORMATIE
De vier pijlers van ecologische transformatie vormen het fundament waarop onze samenleving kan bouwen en zich kan ontwikkelen. De tijd van uitstellen en hopen op een geleidelijke verandering van onze productie- en consumptiepatronen is voorbij. Het is tijd voor actie en fundamentele keuzes. De tijd voor ecologische transformatie is NU!
VOORVECHTER VAN DE ECOLOGISCHE TRANSFORMATIE
Nooit eerder waren milieuproblemen zo duidelijk zichtbaar en de schade als gevolg hiervan zo groot. Door het benchmarkbedrijf voor ecologische transformatie te worden, zetten we ons in om de toepassing van bestaande oplossingen te versnellen en uit te breiden, en tegelijkertijd de oplossingen van morgen te creëren. Met de hulp van onze stakeholders streven we ernaar om de economische, sociale en milieu-uitdagingen als één onlosmakelijk geheel aan te pakken.
BAROMETER VAN DE ECOLOGISCHE TRANSFORMATIE
Om te weten hoe het publiek de ecologische transformatie omarmt, is Veolia in 2022 gestart met de Barometer van ecologische transformatie. Het onderzoek wordt elke 18 maanden uitgevoerd door onderzoeksbureau Elabe en richt zich op de acceptatiegraad van ecologische oplossingen en analyseert de uitdagingen.
Het onderzoek wordt wereldwijd uitgevoerd in 26 landen, verspreid over 5 continenten, om uit te vinden of we klaar zijn om de sociale, economische en culturele veranderingen te accepteren die nodig zijn om actie te ondernemen en de ecologische crisis het hoofd te bieden. De landen zijn gekozen op basis van hun demografische gewicht, hun aandeel in broeikasgasemissies en om een diversiteit aan ecologische, politieke en culturele historie te garanderen. In totaal vertegenwoordigen deze landen bijna 60% van de wereldbevolking en 67% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.
